Lediga tjänster - support/utbildning

Vi söker en support/utbildningsansvarig på heltid.

Vill du vara med och stärka svensk skola?

Vi söker nu dig som är social, pedagogisk och har stort intresse för IT. Vill du arbeta i en bred roll på ett marknadsledande företag inom webbaserade lösningar för skolan är detta tjänsten för dig. Du rapporterar till en av de två gruppcheferna i avdelningen.

Tjänsten består av tre delar:

 • Support
 • Utbildning
 • Projektkoordination

 

Support:
Supporten är en mycket viktig del i vår kvalitetssäkring av produkten. Arbetet består främst i avancerad användarsupport för våra kunders administratörer via telefon och email. Det innebär:

 • Kundvård
 • Problemlösning
 • Förståelse av frågan och problemet
 • Vägledning och verksamhetsutveckling
 • Guidning av produkten

Vidare ingår import av nya uppgifter till systemet t.ex. användaruppgifter, schema och betyg. För detta krävs:

 • Stor produktkännedom
 • Goda kunskaper i Excel/G-suite
 • Stor datavana
 • Servicevana och intresse

Runt skolstart och skolavslutning får vi många ärenden och det är mycket att göra på supportavdelningen. Det är därför viktigt att du tycker om att tala i telefon, är stresstålig och gillar problemlösning.

 

Utbildning:
Som utbildare håller du i utbildningar för våra befintliga kunder, både nystartade skolor och mer avancerade användare. Utbildningarna är riktade till:

 • Administratörer
 • Lärare
 • Fritidspedagoger
 • Förskolelärare
 • Skolledare

Utbildningarna hålls både på vårt kontor i Stockholm samt på plats på skolorna runt om i Sverige. Du har ett stort ansvar för att användarnas första kontakt med SchoolSoft, samt deras fortsatta arbete i systemet, blir så bra som möjligt. 

 

Projektkoordination
Du ansvarar för att våra nya kunder kommer igång med systemet på rätt sätt. Du sätter upp systemet, läser in data och håller i deras uppstartutbildningar. Under den tiden blir du deras primära kontaktperson på företaget.

 

Formella krav:

Utbildning: Eftergymnasial utbildning inom IT är meriterande för tjänsten
Erfarenhet: För att behärska rollen bör du ha god kunskap och stort intresse för IT och skolan
Meriterande: att ha erfarenhet av SchoolSoft, andra elevadministrativa system eller erfarenhet från Folkhögskolor samt hålla i utbildningar.

Språk: Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska

För att trivas i tjänsten är du en person med utpräglad servicekänsla.

Ansökan
Skicka din ansökan med meritförteckning och personligt brev till rekrytering@schoolsoft.se. Märk din ansökan "Ansökan support och utbildning". Ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Julio Minguillón eller Roland Jarlbäck på rekrytering@schoolsoft.se alternativt via telefon 08-674 63 40.

 

 

Har ni inloggningsproblem på webben eller i appen?

Om ni ej kan logga in på appen eller i webbgränssnittet vänligen gå via webbläsaren till inloggningssidan för din skola och följ länken "Behöver du hjälp med inloggningen?"

Inloggningssidan finner ni via sms.schoolsoft.se/din skola - där ni byter ut "din skola" till skolans namn.

Lyckas ni inte få fram ett nytt lösenord ber vi er vända er till er skola för hjälp med inloggningen.

 

 

 

Säljare till SchoolSoft

Säljare till SchoolSoft
Vill du vara med att stärka den svenska skolan och är intresserad av att utvecklas som säljare? Vi söker dig som vill ha ett stimulerade, roligt och utvecklande arbete hos Sveriges ledande leverantör av elevadministrativa kommunikationssystem.

Om företaget
SchoolSoft är marknadsledande på webbaserade lösningar för lärare och skolledare. Bolaget är inne i en expansiv fas både gällande marknad och utveckling av nya produktlösningar. Det övergripande målet med produkten är att den ska vara intuitiv och lätt att använda för såväl skolpersonal som elever och föräldrar. Tillgänglighet och användarvänlighet ligger alltid i fokus. Idag används SchoolSoft av cirka 1800 skolor med cirka 680 000 användare. Företaget sköter också drift och underhåll åt kunderna. SchoolSoft erbjuder en modern lösning för den digitala utvecklingen som sker i skolvärlden och som kan bemöta de utmaningar skolan står inför.
 

Arbetsuppgifter
I rollen som säljare ansvarar du för försäljning av SchoolSofts produkter till friskolor och kommuner. Du ansvarar själv för hela säljprocessen där du bearbetar och utvecklar befintliga och nya kundrelationer. Vidare arbetar du med offentliga upphandlingar, uppföljning och kundnöjdhet. Då SchoolSoft strävar efter ständig utvecklig kommer du även vara delaktig i olika sälj- och marknadsaktiviteter. Kunderna finns i hela Sverige och du kommer vara på resande fot i snitt tre dagar i veckan. Du erbjuds tjänstebil och betalt boende under dina resor.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

 • Högskoleutbildning
 • Yrkeserfarenhet av det svenska skolväsendet i (tex lärare, rektor eller fritidspedagog) ses det som ytterst meriterande. Detta väger upp erfarenhet av försäljning.
 • Erfarenhet av offentlig upphandling är meriterande
 • Körkort
 • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett starkt intresse och förståelse för att bidra till den svenska skolans utveckling. För att trivas i denna roll är du både van av och trivs med att driva ditt arbete framåt. Vidare ser vi att du är lösningsfokuserad och drivs av att nå upp till dina uppsatta mål. Då många kundsamarbeten är långsiktiga ser vi att är du duktig på att bygga relationer där din kommunikativa förmåga blir din framgång. Du erbjuds här en självständig roll med stor frihet där du trivs med att resa i jobbet. Då arbetet ofta innebär högt tempo ser vi även att du är effektiv och van att hantera många arbetsmoment samtidigt.

Övrig information

Start: Omgående
Plats: Stockholm centralt, de dagar du inte reser
Lön: Fast lön och bonus
 

Ansökan
Skicka din ansökan med meritförteckning och personligt brev till rekrytering@schoolsoft.se. Märk din ansökan "Ansökan Säljare". Ansök så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Hernán Ruiz på rekrytering@schoolsoft.se alternativt via telefon 08-145344.

 

Länk till ansökan

SchoolSofts användarkonferens

 

Efter dialog med våra kunder har vi beslutat att flytta fram höstens användarkonferens till vårterminen nästa läsår. Anledningen till flytten är att höstterminen ofta innebär en stor arbetsbelastning för våra användare, och att det därför har upplevts som svårt att hinna delta på användarkonferensen. Vi planerar att hålla konferensen mellan sportlovet och påsklovet och återkommer med information om detta under hösten 2017.

 

 

Hernán Ruiz blir ny vd för SchoolSoft

 – Med Hernán Ruiz som ny vd skapas möjlighet för bolaget att kraftsamla på våra befintliga och nya produkter. Det kommer bidra till att bolaget även fortsättningsvis kan behålla hög tillväxt för att kunna stå starkt på marknaden och proaktivt möta de nya krav som kunderna har, säger Helena Sandelin.
 
SchoolSoft grundades 2003 och är idag en av Sveriges ledande leverantörer av skoladministrativa system.
 
– SchoolSofts medarbetare har tillsammans med Helena Sandelin byggt ett fantastiskt företag. Jag ser fram emot att bli en del av en framgångsrik organisation och fortsätta stärka SchoolSofts position som det självklara valet av administrativa system för skolvärlden, säger Hernán Ruiz.
 
– Hernán Ruiz har omfattande strategisk och operativ erfarenhet av att bygga och utveckla samhällsnyttiga verksamheter. Mot den bakgrunden har Hernán rätt förutsättningar för att fortsätta utveckla vår redan mycket starka ställning på den svenska skolmarknaden, säger SchoolSofts styrelseordförande Magnus Berglind.
 
 
 
 
Hernán Ruiz
 
 
 
För mer information

Hernán Ruiz                                  Helena Sandelin                                    Magnus Berglind
070-750 70 25                             073-663 02 82                                    070-695 33 70
hernan.ruiz@schoolsoft.se            helena.sandelin@schoolsoft.se             magnus.berglind@pamir.se

 

OM SCHOOLSOFT. SchoolSoft erbjuder ett komplett och användarvänligt system med ambitionen att förenkla och förbättra den dagliga verksamheten inom skola och barnomsorg. SchoolSoft grundades 2003 och är en av Sveriges ledande leverantörer av IT-lösningar för skola och barnomsorg med cirka 680 000 användare. SchoolSoft har 35 anställda på två kontor i Stockholm och Linköping. Bolaget ägs av Pamir Partners. www.schoolsoft.se

 

 

 

Sidor